KUMAS : Pertubuhan Kulaan Hj Ahmad Saadun

Ikatan Persaudaraan dan Kebajikan Keturunan Hj Ahmad saadun

Jetty / port in hutan melintang bagan datoh : For Sale

Price : RM 45 000 000 Size: 100 Acres

location : Hutan Melintang
total size of the land : 2000 acres
development ready : 25%
premium : paid by seller
price : RM45mil lump sum (below market price)
land use : jetty / port
Y for sale?: Urgent to get the money for running another project
interested please contact my phone number (6am-2am)
dr. aris
project manager
012-9766565

January 23, 2009 - Posted by | Uncategorized

1 Comment »

  1. RM450,000/acre @ RM10.33/sqft tu kira “boleh tahan la”. tak berapa mahal @ murah. development ready by 25% tu… out of 100 acres atau dr total 200 acres?

    frankly sy pernah angan2 utk bangunkan matang, utk jadi pelabuhan. dgn kamunting sebagai main production area. tapi tu angan2 peribadi la, angan2 masa sekolah menengah dulu. hhehe… lagipun dekat ngan hometown taiping. namun kerana dah terzahir kat KUMAS ni, rasanya mungkin KUMAS dah letak satu target. bagus la tu.

    tapikan, kalo kita singkap balik sejarah pasir gudang, yg mana Johor Corp (JCorp) bangunkan pd 1977… kawasan sana asalnya cumalah paya. & the price at the moment just few cent per sqft. maknanya 1 ekar jatuh < RM40k. sekarang, kalau centre pasir gudang (factory area) … 1 sqft dah lebih RM200! walaupun ambil beberapa dekad, tapi berbaloi. banyak lagi cerita2 mcm ini, area2 kuantan… PTP dll.

    dekat sini sy lihat ada 2 alternafif andaikata kita berminat ngan pembangunan hartanah tersebut. first, kita bertungkus lumus utk cekau jugak duit… utk beli port tu. buat pinjaman, cagarkan apa2 yg patut.

    2nd, the other alternative… kita beli & develop kawasan berhampiran/sebelah dgnnya. beli tanah murah2, tambak & bangunkan sendiri. bila dah kukuh (tak tau la berapa tahun), baru “baham” kaw tu.

    akan tetapi, sebelum nak bergerak ke arah itu… bagus area bagan dato’ ada satu “theme product” yg boleh support pembikinan pelabuhan tu.
    Wallhu’alam.

    Comment by dZ | January 23, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: