KUMAS : Pertubuhan Kulaan Hj Ahmad Saadun

Ikatan Persaudaraan dan Kebajikan Keturunan Hj Ahmad saadun

MEETING: 24Ogos Cyberjaya

Laporan Meeting
Hadir: Acik Ajis, Alias, Ibrahim, Azam, Hatta
Tempat: Café Sek Sri Putri, Cyberjaya
Masa: 12.40 – 3pm
1. Untuk hari aktiviti HR4, keperluan makanan, setelah mengambil kira
    pendapat ramai(otai dan kulaan), urusetia memutuskan untuk
   MASAK SENDIRI.
     1.1 Disebabkan tidak mahu menganggu kelancaran aktiviti pada
           Hari Raya4(HR4) pagi, urusetia memutuskan masak pada
           Hari Raya 3(HR3) malam.
    1.2 Perlu sekurang2 nya 15orang pada malam HR3, untuk
          membantu masak, Kena pulun semua yang berdekatan
          untuk datang tolong.
    1.3 Malam HR3 itu juga blh discuss lagi untuk fine-tune
        aktiviti esoknya.
2.   Para KULAAN juga sangat digalakkan MEMBAWA sendiri
      MAKANAN tambahan seperti SOTO, KEREPEK, KUIH,
     dan apa saja yg boleh mengisi perut.
3.  Pinggan mangkuk akan disediakan Che Siah dan dibantu
     sedikit pinggan mangkuk KULAAN berdekatan.
4.  Keperluan majlis lain :
       – PA System: Acik Ajis/Azam, akan cari dari
         kawan2 Spg4. (budget rm50~100). Kalau tak,
         pakai HiFi Edi.
      – Kerusi Meja: Che Asmah, akan booking kerusi meja
        dari Cikgu Halim (budget rm100)
     – Aiskrim: Utk budak2, perlu Apis/Edi booking
        (mcm kenduri dia dulu la.. (budget rm100)
5.  Doa Tahlil: Angah Alek akan mengetuai, tapi kalau ada problem,
      Hj Dolah akan dijemput.
6.  Alias akan usahakan Suhaimi atau Che Siah, untuk bawa projector
     (utk paparan)
7.  SESIAPA SAHAJ YANG ADA GAMBAR ATUK, SILA
  EMEL KE urusetia.kumas@gmail.com
8. Barisan AJK Penaja akan ditentukan Penaung, Penasihat dan
   Komiti. Tiada pemilohan kali ini, pemilihan akan hanya pada
   perjumpaan akan datang.
9. Booklet/Brosur ringkas penerangan KUMAS disediakan Alias
    utk kira 90unit.
10. Tentatif Progam HR4:
          8.00pg: Pendaftaran. Isi borang ringkas dan ambil NO BERTUAH.
          8.30pg: Mula. Hadirin masuk dewan utama.
          8.35pg: Ucapan Alu-aluan Pengerusi Majlis (MC).
                        Cadangan MC ialah Rusdi.
         8.40pg: Bacaan Doa. Cadangan ialah Angah Alek
                       /Pakcik Ibrahim(Spg3)
         8.45pg: Ucapan Penaung: Angah Alek.
        8.55pg: Ucapan Pengerusi: Acik Ajis
        9.10pg: SESI PENGENALAN DIRI. Semua hadirin
                      memperkenal diri dan beri info asas spt nama, kerja,
                      tinggal mana, dsb. Jangkaan 1org 2minit.
      10.10pg: Ucapan Urusetia Penaja:
                            – Ucapan Presiden: Alias
                            – Ucapan Timb Presiden
                            – Ucapan S/Usaha.
      10.40pg:  Pengerusi Majlis (MC)utk sesi ini diambil alih Angah Bahak
                       Sesi Soal Jawab, Brainstorming, Luahan Rasa:
                       Sesiapa saja akan diberi peluang bersuara/bertanya
                       /memberi pendapat,dan sesiapa jua boleh menjawab 
                      dan berdiskusi BEBAS.
      12.40tgh: Penggulungan/Ulasan oleh Urusetia/Pengerusi.
      1.00tgh: Tahlil
     1.30tgh: Makan.
     2.00ptg: Cabutan Bertuah.Hadiah Hamper
     2.10ptg: Sesi Salam-salaman.
     2.30ptg: Sesi Fotografi. Semua masuk Gambar.
     2.45ptg: Aktiviti Bebas

August 24, 2008 - Posted by | Kenduri | ,

6 Comments »

  1. …kerja lebih tersusun
    bagus2…

    Comment by dZ | August 24, 2008 | Reply

  2. Salam Zamin,

    aku buat minute meeting ni, supaya semua blh tgk dan bg pandangan, apa nak ditambah/diperbetul.

    Minggu depan aku balik kg, tgkap gambar rumah Spg3 dan gambar shell, aku emel kt kau. Blh kau buat draft banner tu. Cik Ajis ckp mgkin bgs kalau ada gambar atuk saadun sekali, cuba minta kat Angan Alek.

    Aku terperasan banyak nama/emel kau dalam mcm2 forum bisnes kt internet ni… raya ni kena jumpa ni… banyak xp blh dpt ni…

    Comment by Ib | August 24, 2008 | Reply

  3. Ib,

    ttg drap banner tu, kalo sume gmbr dah ada… Insyaallah aku e-mail.

    kalo tak silap, si ain akan balik taiping next week. boley mintak dia scan & e-mail gmbr atuk. gmbr atuk lelaki & perempuan mmg ada kat ghumah… masa abah grad kat UM dulu. kalo nak touch-up supaya jadi gmbr atuk lelaki & perempuan je pun boley… tapi beri la masa sikit. tak la expert… tapi boley la buat superimpost skt2.

    dlm forum business? kita nie baru blaja la, hingusan lagik… org lain kot? agaknya la…

    Comment by dZ | August 24, 2008 | Reply

  4. sebut ttg aiskrim… baru teringat, nak tanya… kulaan kita ramai tak yg ada anak kecik @ mengandung? kalau boley sediakan ruang khas… tempat nak menyusu ke, apa2 la yg patut. tak perlu hebat2… just ada tikar atau tilam, mana tau… kot2 budak kecik keletihan, boley la relax kat sana.

    Comment by dZ | August 25, 2008 | Reply

  5. jgn risau………

    rumah che siah ade….

    xde masalah….

    siap boleh tido lg…

    Comment by azam | August 26, 2008 | Reply

  6. tidu la……

    Comment by eddy | August 26, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: