KUMAS : Pertubuhan Kulaan Hj Ahmad Saadun

Ikatan Persaudaraan dan Kebajikan Keturunan Hj Ahmad saadun

Blog baru untuk RELAX, HOBI, MASAK, KERETA/MOTOR

Salam Kulaan sabaratan,
Ada Kulaan kita yang menganggap blog ini terlalu BERAT untuk dicerna.  Ye lah, bukan semua orang boleh cerita tinggi2, hebat2, idelistik sangat. Actually, semua benda kat dunia ni kena balance, ada rendah ada tinggi, ada berat dan ada simple.
13071613.jpg
Dah ada komen pun sebelum ini dalam posting yg lepas2(refer SINI).  Macam ada, dZ dan Acik Ajis ckp, mungkin kaum Hawa lebih berminat jika content blog lebih ringan  dan merakyat…
dscn7397.jpg  banquer1.jpg
Kita nak launch satu blog baru. Jadi sbg cadangan:          **Konsep:   Relaks & Santai.   **Content:  hobi, masakan, kereta/motor, petua, pengalaman, tempat best melancong,  apa2 je la…
 petuaneneku.jpg  dinner.jpg 
 Kita perlukan cadangan anda semua untuk:   *tajuk blog tu,  *design apa,  *nak guna server mana, *apa-apa je…                                       
Ok… we are waiting for comment/suggestion…..
 

August 22, 2008 - Posted by | Bina Diri | ,

8 Comments »

  1. Brother Puchong suka dengan tajuk SANTAI BEB.BLOGMAS.COM sebab bro suka dengan suasana santai,lagi lagi kat pantai timur Pahang,kelate,ganu kite,bro tak pernah lagi ke pulau sipadan,peh kalau pegi asyik beb,santai……..sebab tu la Brother Puchong suka tajuk SANTAI.

    Comment by AO | August 22, 2008 | Reply

  2. santai pun ok jugak… sebab ia umum. lagipun setiap org ada aktiviti santai masing2. ada yg bila stress/nak relax baca novel, membasuh kereta, ada yg suka main video game… ada yg santainya… menanam pokok bunga.

    tapi kalau ada yg cadangan lain… boleh kemukakan jugak la.

    Comment by dZ | August 22, 2008 | Reply

  3. actually ttg server, apa2pun ok… janji tak ada prob byk. nak tanya la, blogmas nie… made in m’sia ke?

    Comment by dZ | August 22, 2008 | Reply

  4. Blogmas founded/started by Malaysian Malay, then later sold to US investor

    Comment by Ib | August 22, 2008 | Reply

  5. Idea yg menarik. cuma nk memberi cadangan, apakata disekalikan je dalam blog ni, cuma bukak dalam icon/window yg lain. macam kita tengok website yg lain, boleh bukak macam2 ruangan dalamnya. hanya memberi pendapat, tak ambik pun takpe, sebab saya memang takpandai langsung bab IT ni =)

    Comment by AnZ | August 26, 2008 | Reply

  6. aku ke Pulau Pinang 29 – 31 Ogos, urusan rasmi kerajaan.

    Comment by eddy | August 26, 2008 | Reply

  7. …ooo ke penang, sambut merdeka ke?

    sebut ttg penang, ada tak kulaan (kecuali kakak no 2 aku) kita yg dok penang? aku ada listing rumah lelong utk area pepang bagi bulan sept & okt. kalo nak, e-mail aku.

    Comment by dZ | August 27, 2008 | Reply

  8. pepang = penang (pulau pinang)
    typing error

    Comment by dZ | August 27, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: